Strategie Visualiseren 

Strategie visualiseren: wat houdt dat in?

Je strategie visualiseren is een sterke methode om je toekomst ambitie en visie tastbaar te maken. Soms ziet leiderschap door de bomen het bos niet meer en keuzes maken is lastig als de wereld zo snel verandert. Een duidelijke visie, een lonkend perspectief, heldere strategische stappen vormen allemaal een essentieel fundament voor een team om beter bij te kunnen dragen aan succesvolle transformatie van een bedrijf. 

Door het combineren van veranderkunde, strategisch en visueel denken maken wij in co-creatie je visie, missie en strategie tastbaar en toegankelijk voor de hele organisatie. Een beeld zegt meer 1000 woorden horen we vaak.

Wat wij doen bij Ink Strategy?

Wij zijn Ink Strategy en wij ondersteunen organisaties in verandering door visie en strategie te visualiseren en we werken in leiderschap teams om de samenwerking te verbeteren. Wij brengen de veranderkracht die jouw organisatie nodig heeft om de belangrijkste ideeën concreet te maken. Wij zijn expert in strategie visualiseren en hebben dit het afgelopen decennia gedaan bij honderden klanten verspreid over de hele wereld. We werken zonder lange beleidsdocumenten vol met jargon en buzzwords. Wij zorgen voor een betere samenwerking tussen teams en wat er op dat moment toe doet om te zorgen dat jouw innovatie of verandering succesvol wordt uitgerold.

Je strategie visualiseren kan je helpen bij:

  • Het ontwerpen van een nieuw toekomstbeeld
  • Het kiezen van een strategie en richting
  • Het aanscherpen van een strategie
  • Het gesprek over de strategie tot leven laten komen, door visuele communicatie.
  • Het snel verhelderen van organisatievraagstukken
Strategie visualiseren in actie
Een voorbeeld van een strategisch visualisatie bij BAM bouw en techniek.

Je strategie visualiseren is het startpunt van een succesvolle verandering.

Vaak horen wij van onze klanten organisaties dat het lastig is de hoofden dezelfde kant op te krijgen. Leiderschap of management zit redelijk op één lijn maar zodra je verder gaat in de organisatie dan weten maar weinig mensen wat de visie of missie is. Je strategie visualiseren geeft je een tool om verandering vanaf het begin succesvol aan te pakken. Een strategie moet makkelijk te onthouden zijn en zichtbaar voor iedereen zijn om een creatieve bijdrage te kunnen geven aan de verandering. Met een strategische visualisatie creëer je draagvlak en betrokkenheid op jouw strategie en neem je mensen mee in de verandering.  

Wil jij jouw visie, strategie en missie visualiseren en toegankelijk maken voor iedereen?

Strategie visualiseren: wat zijn de voordelen ervan?

Mensen onthouden visualisaties veel beter dan lange beleidsdocumenten of powerpoints. Helaas belanden ouderwetse beleidsdocumenten vaak in een (digitale) la of oud papierbak.

Je strategie visualiseren leidt tot een goed ontworpen communicatiemiddel die ingezet kan worden door de hele organisatie. Strategie visualiseren vat een gedeelde ambitie van waar jouw organisatie naar toe gaat samen in 1 beeld. De strategische visualisatie is breed inzetbaar in verschillende kanalen van corporate communicatie, waardoor je strategie toegankelijk is voor iedereen in de organisatie.

Strategie visualiseren bij meubelmaker Intos waarbij een visualisatie bij de ingang is opgehangen zodat alle medewerkers en bezoekers het kunnen bewonderen.

Het proces van strategie visualiseren is een verfrissende manier van denken en kijken naar een plan of een complexe uitdaging. Wij zetten visueel denken in tijdens onze sessies om samenwerking te accelereren mensen effectiever te laten communiceren. Mensen ervaren strategie visualiseren als een fijn strategievormingsproces. Door te werken met live visualisatie komen mensen dichterbij elkaar en begrijpen elkaar beter. Visueel denken helpt een gezamenlijke denkproces te versnellen. Door mensen bij elkaar te brengen rondom een beeld komt er een betere dialoog. 

Na de strategie visualisatie workshop is het ook na de workshop makkelijk om de strategie te verspreiden. Mensen die niet bij het ontwerpproces waren, betrek je makkelijker bij je strategie. Die betrokkenheid heb je nodig om de dialoog te starten met de mensen in de organisatie die de strategie moeten uitvoeren.

Een strategisch visualisatie van een learning en development stappen plan voor site medewerkers.

Samen te werken met Ink Strategy

Ink Strategy is een expert in strategie visualiseren. Wij denken graag met jou mee om de belangrijkste onderdelen van je strategie organisatiebreed te verspreiden. Meer informatie over onze services. 

Interested in partnering with Ink Strategy in your change program?

Contact

Wil jij je strategie visualiseren?

Een strategie visualiseren is een belangrijke startpunt om verandering tot leven te brengen en medewerkers te inspireren en motiveren.