top of page
Backgroundpaper_small.png

Supportive leadership in de praktijk.

Training.

‘Vergroot je effectiviteit als leidinggevende’

 

In organisaties praten we makkelijk over de inhoud van het werk, de structuur en het proces. Maar willen we als leidinggevende veranderingen realiseren dan is de mate waarin we echt contact weten te maken doorslaggevend. Impact maak je door wat jij zegt en inbrengt als leidinggevende in het contact met de medewerkers. Hoe doe jij dat nu? En hoe werkt dit wel en niet voor jou?

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • 2 juni 2022

  • Landgoed Bleijendijk
    Vught 

  • 09.30 uur – 17.00 uur

  • 1 dag

  • maximaal 10 personen

  • Inclusief heerlijke lunch, koffie, thee en wat lekkers

  • Inclusief notitieblok en schrijfwaren

  • €399 excl. btw

Backgroundpaper_small.png

“Wanneer neem je als leider de leiding door te sturen en wanneer door los te laten?“

Doel van de training

Het doel van de training is je effectiviteit als leidinggevende en de kracht van je team te vergroten. Onder andere door stil te staan bij jouw macht en onmacht als leidinggevende en hoe je medewerkers kunt ondersteunen hun autonomie rond een bepaalde verantwoordelijkheid te vergroten. In deze training ontdek je wat jouw voorkeursbeweging is als leidinggevende, waar die beweging dient en waar je je impact met ander gedrag kunt vergroten.

Voor wie is deze training?

Deze training is bedoeld voor mensen die formeel leidinggevende zijn. 

“Wanneer neem je als leider de leiding door te sturen en wanneer door los te laten?“

Wat ga je leren?

✓  Wat jouw voorkeursstrategie is als leidinggevende 
✓  Wanneer het effectief is om de leiding te nemen door te sturen 
✓  Wanneer het effectief is om leiding te nemen door vertrouwen te geven en te volgen
✓  Welke stappen je kunt zetten om meer keuzes te krijgen in je manier van leidinggeven 

Over supportive leadership 

Supportive leadership is een manier van leidinggeven die erop gericht is om medewerkers te ondersteunen in hun ontwikkeling en autonomie. Supportive leaders scheppen de randvoorwaarden voor medewerkers om autonoom een bijdrage te kunnen leveren aan de organisatietaak. Dat vraagt om echt contact maken. En het vraagt soms om afbakenen en sturen, en soms ruimte en vertrouwen geven.

Over de trainers en de training

Deze training geef ik samen met Alwin Schoones. Alwin is eigenaar en trainer bij Alwin. Maak hier kennis met Alwin en lees wat hij allemaal doet:https://www.linkedin.com/in/alwinschoones/ Alwin is een trainingsbureau op het gebied verandering, leiderschap en transformatie waarbij zij o.a. gebruik maken van methoden als NLP, systematisch werk en transacionele analyses.  https://alwinschoones.nl/training/supportive-leadership-in-de-praktijk/

Lees hier meer over deze methoden >

De training is een inspirerende dag die in het teken staat van bewustwording, reflectie en groei. Theorie wisselen we regelmatig af met praktijkoefeningen. Die doe je alleen of samen met medecursisten. Een oefening zorgt ervoor dat niet alleen het denken wordt aangesproken, maar juist ook het ervaren en voelen.  

bottom of page